Çevre Düzenleme Müdürlüğü

Ağaç Dikim Şöleni

Üniversitemizin kuruluşunun 10. Yıl etkinlikleri çerçevesinde gerçekleştirilen ağaç dikme şöleni 03 Mayıs 2007 tarihinde İşletme Fakültesi alanında gerçekleştirildi.

Ankara İşadamları Derneği ve Hürriyet Gazetesi’nin yürüttüğü ''Ankara Isınırsa Türkiye Yanar'' sloganıyla küresel ısınmaya karşı yürütülen kampayaya üniversitemiz de ağaç dikme şöleniyle destek verdi. Dünyayı tehdit eden bu ciddi tehlikeye karşı somut önlemler alınması gerektiğini vurgulayan kampanya, öğrencilerimizin ve öğretim elemanlarımızın coşkulu katılımıyla gerçekleştirildi.

Üniversitemiz rektörü Prof. Dr. Abdürrahim Özgenoğu’nun açılış konuşmasıyla başlayan programda Ankara İşadamları Derneği Başkanı Birol Akman, Hürriyet Gazetesi Yayın Koordinatörü Yaşar Sökmen Süer birer konuşma yaptı.

Konuşmacıların ardından sahne alan Kültür ve Turizm Bakanlığı Devlet Halk Dansları Gençlik Topluluğu, Zeybek ve Trabzon yöresi oyunlarını sergileyerek davetlilere hoş anlar yaşattılar.

Gösterinin ardından Prof. Dr. Abdürrahim Özgenoğlu Ağaç Dikim Şölenine katkılarıdan ötürü konuklara plaketlerini verirken , 199 Öğrenci, idari ve akademik personel adına şölene sağladıkları maddi katkılarından dolayı da OktayAslan ve Esra Işıkan’a sertifikalarını iletti.

Program tüm katılımcıların ağaç dikim alanına geçerek 500 ağaç dikmesiyle sona erdi.Böylece Atılım Yerleşkesinde bu sene toplam 1000 ağaç dikilmiş oldu.